Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Задушен зелен фасул без месо

Задушен зелен фасул без месо

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Задушен зелен фасул без месо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен задушен млад зелен фасул за лек обяд - насладете му се ="

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 1 по - голяма глава, нарязана на ситно
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на ситно
  • моркови - 1 бр, нарязани на кръгчета
  • картофи - 3 бр., млади, нарязани на кубчета
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • домати - 1 по - голям, обелен, нарязан на ситно
  • билкова подправка - суха
  • магданоз - ситно нарязан
  • зехтин
  • кисело мляко - по избор (или заквасена сметана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете зеления фасул.

Запържете лука в загрятото олио в голяма тенджера, докато изсъхне, добавете морковите, веднага щом промени цвета си, добавете и чесъна.

Когато замирише добре, добавете картофите, разбъркайте, добавете зеления фасул, кубчетата бульон, подправките и като разбърквате от време на време, оставете да къкри за 10-15 минути, като добавите малко вода.

След това налейте две чаши гореща вода, покрийте и гответе на умерен огън за около 20 минути манджата със зелен фасул, като внимавате да не се развари.

Добавете нарязания домат 10 минути преди края и магданоза в самия край на готвенето.

Сервирайте задушения зелен фасул без месо, гарниран с малко кисело мляко или заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: