Начин на приготвяне
Обезципете пилешкото филе, измийте го и го подсушете.
В купа сложете олиото и подправките и разбъркайте. С помощта на четка намажете филетата от двете страни и ги подредете в чиния.
Покрийте ги с домакинско фолио и оставете в хладилника да си почине.
Измийте гъбите и ги нарежете на четири. Морковите нарежете на филийки, зеления лук наситнете. Загрейте маслото в тиган и добавете чесъна, нарязан на филийки, гъбите, лука, и морковите и оставете да се задуши.
След това добавете броколите, овкусете по вкус и гответе под капак до готовност на зеленчуците.
Извадете пилешкото месо от хладилника и го подредете в предварително подготвени листи алуминиево фолио.
Налепете пармезан на всяко филе и добавете по няколко парченца масло.
Завийте всеки лист, така че да покрие пилешките филета, и печете в загрята на 180 °C фурна за около 35 минути.
След това извадете от фурната, отворете фолиото и печете за още 7-8 минути.
Поднесете със зеленчуците.
Да ви е сладко с това пилешко филе с пармезан и задушени зеленчуци!