Празена салата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празена салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Традиционната салата за ракия се поднася с черните маслини и обилна поръска от останалия червен пипер"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • олио - 50 мл
  • оцет - 40 мл или на вкус, ябълков
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • маслини - 8 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази витаминозна салата е идеална за компания на ракийка в есенните или зимни вечери.

За нея са ни нужни малко продукти, икономична е и изненадващо вкусна.

Още по-хубава става, когато престои една нощ в хладилник.

Празът се почиства от външните по-твърди листа и краищата.

Накълцва се, като първо стръкът се разполовява по дължина, а после всяка от половините също се разрязва на две надлъжно.

След това дългите парчета праз се нарязват напречно през половин-един сантиметър.

Слагат се олиото, оцет, солта, черен пипер и половин лъжица червен пипер.

Хубаво се разбърква и ако е за скорошна консумация, се намачква леко.

Доовкусява се салатата с праз по желание с още оцет, олио, сол и пипер.

Традиционната салата за ракия се поднася с черните маслини и обилна поръска от останалия червен пипер.

Добър апетит с тази празена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: