Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни меденки с брашно от лимец

Коледни меденки с брашно от лимец

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788775
Коледни меденки с брашно от лимец
Снимка: Evgenia
2 / 3
08/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Любимите коледни сладки, от които лъха празничен дух и канелен аромат"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 300 г или от лимец
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1
  • масло - 150 г меко
  • кафява захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • джинджифил
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези коледни меденки с брашно от лимец всички сухи съставки без захарта се изсипват в съд.

Мекото масло и яйцето се разбиват заедно до пухкав крем.

Добавят се медът и яйцето.

Разбърква се добре и се посипва с настърган джинджифил.

След това се смесва със сухата смес до меко тесто.

Тестото за меденки престоява за час в хладилник, за да стегне.

От него се разточва тесто с дебелина 0.5 см и се изрязват формички.

Пекат се 10 мин в предварително загрята до 170 °C фурна.

Глазурата за сладки по желание.

Аз посипвам с пудра захар (може глазура от разбит белтък с пудра захар в различни цветове).

Любими коледни сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: