Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Майсторски домашни кебапчета

Майсторски домашни кебапчета

Майсторски домашни кебапчета
Снимка: Кристиан Александров
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"От нас вкусните домашни кебапчета, от вас гарнитурата и домашната питка"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 500 г обезкостен
  • свински гърди - 500 г без кост
  • сланина - 100 г
  • вода - 150 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • кимион - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За намазване на ръцете
  • вода - 50 мл
  • оцет - 50 мл
  • сланина - за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе джолана, свинските гърди и сланината.

Добавяме кимиона, черния пипер и солта. На порции добавяме водата и месим каймата.

Месенето на каймата за кебапчета продължава около 20 минути.

Сипваме каймата в тава и я разстиламе на пласт.

Покриваме в фолио и прибираме в хладилника за 1 нощ.

На другия ден отново премесваме каймата за 5-10 минути и я връщаме в хладилника за още 5-6 часа.

След това оформяме кебапчетата с топнати ръце в сместа с водата и оцета и ги подреждаме отново в тавата.

Прибираме оформените кебапчета за 2-3 часа в хладилника.

Намазваме загрятата скара с парче сланина и подреждаме отгоре кебапчетата.

Изпичаме нашите майсторски домашни кебапчета до готовност.

Сервираме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: