Начин на приготвяне
Смиламе джолана, свинските гърди и сланината.
Добавяме кимиона, черния пипер и солта. На порции добавяме водата и месим каймата.
Месенето на каймата за кебапчета продължава около 20 минути.
Сипваме каймата в тава и я разстиламе на пласт.
Покриваме в фолио и прибираме в хладилника за 1 нощ.
На другия ден отново премесваме каймата за 5-10 минути и я връщаме в хладилника за още 5-6 часа.
След това оформяме кебапчетата с топнати ръце в сместа с водата и оцета и ги подреждаме отново в тавата.
Прибираме оформените кебапчета за 2-3 часа в хладилника.
Намазваме загрятата скара с парче сланина и подреждаме отгоре кебапчетата.
Изпичаме нашите майсторски домашни кебапчета до готовност.
Сервираме с гарнитура по желание.