Начин на приготвяне
Накълцайте лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко мазнина.
Смелете орехите на ситно и овкусете каймата с подправките.
Добавете в съда при лука 1 с.л. доматено пюре, малко вода и каймата.
Бъркайте, докато стане на трохи и оставете плънката настрана.
За обвивката сварете първо булгура.
Нарежете лука на ситно и го смесете с каймата, гриса, солта, яйцето, подправките и булгура.
Оставете сместа за около 30 минути настрана.
Вземете от сместа с леко навлажнени ръце и я разстелете върху дланта си.
Сложете в средата от плънката, затворете ги хубаво и ги оформете като кюфтенца.
Направете същото с останалите продукти.
Оваляйте пълнените кюфтенца в брашно и ги пържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина до златисто.
Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
Пълнените кюфтета по турски (Ичли Кюфте) са много вкусни.