Начин на приготвяне
Разбийте захарта с яйцата до пухкав крем. Разтопете и разбъркайте на водна баня шоколада и маслото. Добавете към крема и разбъркайте.
Добавете щипка ванилова захар, 75 г от нарязаните орехи, бакпулвера и брашното. Разбъркайте сместа за ореховия сладкиш.
Сипете в тава 20х20 см, застлана с хартия за печене и печете на 180 градуса за 20 минути.
Нарежете на квадратчета и всяко още напречно на две, за да оформите пастичките.
Направете крем от останалата ванилова захар и сметаната. Разбийте с миксер и напълнете в пош с назъбен накрайник. Шприцовайте между двете половинки, за да слепнат, после направете 4 розички отгоре и посипете с орехи.
Съхранявайте в хладилник или поднесете веднага готовия орехов сладкиш с яйчен крем.
Коментари