Шпикована печена пуйка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Шпикована печена пуйка1 / 2
30/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • сланина - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 100г
  • бульон - пилешки
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре пуйката. Подсушете със салфетка или домакинска хартия. С остър нож направете средно дълбоки прорези по цялата пуйка. Във всеки прорез сложете парченце сланина, т.е. шпиковайте със сланина.

Отвътре натрийте пуйката със смес от масло, сол, черен пипер и лимонов сок. Остатъка от сланината се слага в пуйката и се зашива.

Пуйката се поставя в предварително намазнена тава. Добавя се половината от останалото масло и 1 ч.ч. пилешки бульон и се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

При нужда се долива още бульон.

Птицата се обръща, слага се цялото останало масло, налива се още малко бульон и се пече до готовност. Може да я поднесете с гарнитура на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: