Начин на приготвяне
Сипете водата и олиото в тенджерка, поставете на котлона, за да заври течността.
По-голямата част от брашното сипете в купа. Оформете кладенче в средата и вътре изсипете врялата течност. Разбъркайте добре с шпатула.
Когато се поохлади получената смес, добавете яйцата едно по едно. Замесете меко и нелепнещо тесто, като добавяте на части останалото количество брашно.
Покрийте купата с тестото и оставете да втаса на топло за половин час.
През това време наситнете кашкавала и шунката, добавете натрошеното сирене и чубрицата, разбъркайте.
Късайте от тестото малки топки. Разточете ги на тънка кора. Във всяка сложете част от плънката и загънете като полумесец. Притиснете краищата на пирожките с вилица.
Сгорещете достатъчно количество олио в тиган и изпържете чебуреките с богата плънка до хубав златист цвят.