Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета в разкошен гъбен сос

Кюфтета в разкошен гъбен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кюфтета в разкошен гъбен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не си позволяваме да сервираме кюфтета без сос, а този гъбен сос е просто невероятен"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава малка
  • магданоз - щипка
  • кайма - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филийка сух
  • кимион - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сос
  • краве масло - бучка
  • сол
  • индийско орехче - щипка
  • гъби - 250 г микс
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете каймата в купа. Към нея добавете яйцето, накиснатия във вода хляб, накълцания лук. Овкусете с кимион, черен пипер и магданоз. Омесете каймата и оформете кюфтенцата.

Изпържете ги. Нарежете на дребно гъбите. Задушете ги в масло в тенджера за десет минути. Може да добавите 3 с.л. топла вода. Запържете 2 с.л. брашно в тиган.

Сипете 200 мл топла вода. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато се сгъсти. Добавете гъбите и сока от лимон към гъбения сос. Оставете за 4 минути.

Подредете кюфтенцата със сос.

Сервирайте кюфтетата в разкошен гъбен сос в компанията на картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: