Солена торта за мезе

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Солена торта за мезе
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Какво ще кажете, ако ви сервираме ето това мезе, което си е цяла солена торта"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг сварени
  • цедено кисело мляко - 200 грама
  • кисели краставички - 3 - 4 броя
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • кашкавал - 50 - 60 грама
  • майонеза - 200 грама
  • бланширани гъби - 200 грама
  • салам - 120 грама шпеков
  • чушки - 3 - 4 броя (печени)
  • яйца - 3 бр. сварени
  • сирене - 100 грама
  • сол
  • за украсата
  • магданоз
  • яйца - сварени
  • моркови
  • зелен лук
  • маслини
  • краставици
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде предварително сварените и охладени картофи. Овкусете ги с олио, сол и наситнен зелен лук.

Смесете майонезата с киселото мляко.

Подгответе си форма с отваряем ринг и диаметър 24 см. Сложете в поднос и на дъното наредете около 1/3 от настърганите картофи. Намажете с част от млечната смес и отгоре наредете нарязаните краставички, салам и чушки.

След още 1/3 от картофите и пак млечна смес. Тук сложете настъргано сирене, яйца и гъби.

Завършете с последната част от картофите и намажете с млечна смес.

Приберете солената торта в хладилника, за да стегне за няколко часа. След това внимателно освободете от ринга. Украсете тортата по ваш избор.

Солената торта за мезе е страхотна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: