Начин на приготвяне
Настържете на едро ренде предварително сварените и охладени картофи. Овкусете ги с олио, сол и наситнен зелен лук.
Смесете майонезата с киселото мляко.
Подгответе си форма с отваряем ринг и диаметър 24 см. Сложете в поднос и на дъното наредете около 1/3 от настърганите картофи. Намажете с част от млечната смес и отгоре наредете нарязаните краставички, салам и чушки.
След още 1/3 от картофите и пак млечна смес. Тук сложете настъргано сирене, яйца и гъби.
Завършете с последната част от картофите и намажете с млечна смес.
Приберете солената торта в хладилника, за да стегне за няколко часа. След това внимателно освободете от ринга. Украсете тортата по ваш избор.
Солената торта за мезе е страхотна!