Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Зрял боб със свинско в гювеч

Зрял боб със свинско в гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Зрял боб със свинско в гювеч
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"За зимните месеци точно такива ястия искаме - с месце и боб"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз
  • бял боб - 500 г
  • свинско месо - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 4 глави
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • джоджен - 2 клонки
  • кимион - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и прецедете. Заделете чашка от бульона.

Запържете нарязаното свинско месо, щом е готово, го посолете. Запържете накълцаните лук и чушка, посолете.

Сложете боба, чушката и лука в гювеч или тава. Овкусете с кимион и джоджен. Полейте с бульона и подредете месото.

Поставете боба в гювеч във фурна и печете до готовност.

Поръсете свинското с боб с магданоз, нарязан на дребно.

Зрелият боб със свинско в гювеч е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Звучи добре и благодаря за рецептата, но на колко градуса е фурната и какво значи "до готовност", когато всичко вече е сготвено?
29.10.2021 00:36