Начин на приготвяне
Накиснете боба от вечерта. Сменете водата и добавете содата. Щом заври, пак сменете водата. В новата вода сипете и наситнените целина, чесън, моркови и зелен лук. Сипете малко мазнина.
Може да приготвите вкусната боб яхния в тенджера под налягане, за да стане по-бързо - около 20 минути. После може да изпуснете парата и да отворите капака.
Посолете, добавете пресните подправки, наситнени, заедно с почистения киселец. Оставете да се готви още десет минути и свалете от котлона яхнията с киселец.
Заемете се с приготвяне на запръжката. Запържете брашното в олиото. Добавете червения пипер после и доматите. Сипете малко от боба да се разреди и върнете в тенджерата.
Разбъркайте и сервирайте готовия боб с киселец и зелен лук.