Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Боб с киселец и зелен лук

Боб с киселец и зелен лук

Боб с киселец и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"След третата паничка ще ни търсите, за да ни благодарите за рецептата за този боб с киселец"

Необходими Продукти

  • киселец - 2 шепи
  • целина - 1/3 глава
  • боб - 500 г зрял
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • копър - 4 стръка, пресен
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 5 стръка, пресен
  • запръжка
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта. Сменете водата и добавете содата. Щом заври, пак сменете водата. В новата вода сипете и наситнените целина, чесън, моркови и зелен лук. Сипете малко мазнина.

Може да приготвите вкусната боб яхния в тенджера под налягане, за да стане по-бързо - около 20 минути. После може да изпуснете парата и да отворите капака.

Посолете, добавете пресните подправки, наситнени, заедно с почистения киселец. Оставете да се готви още десет минути и свалете от котлона яхнията с киселец.

Заемете се с приготвяне на запръжката. Запържете брашното в олиото. Добавете червения пипер после и доматите. Сипете малко от боба да се разреди и върнете в тенджерата.

Разбъркайте и сервирайте готовия боб с киселец и зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: