Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с кайма и кашкавал

Пиде с кайма и кашкавал

Пиде с кайма и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Решихте ли кога ще хапнете пидето с кайма и кашкавал - за закуска, обяд или вечеря?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 5 - 6 ч.ч. (сипва се в малки количества)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. (топла)
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - ½ с.л.
  • плънка
  • кайма - 500 грама (телешка)
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • копър - пресен
  • кашкавал - за поръсване
  • жълтъци - 1 за намазване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтворете маята със захарта, разбъркайте и изчакайте да шупне.

Постепенно замесете меко тесто, като смесите всички посочени за него продукти. Оставете готовото тесто за почине за 30-тина минути.

През това време настържете на ситно ренде лука и го добавете към каймата заедно с подправките. Нека престои известно време, за да се обединят ароматите.

Разделете тестото на топчета с желаните размери, разточете ги надлъжно, за да се оформят нещо като лодки.

В средната част на всяка лодка сложете от каймата, загладете добре.

Крайчетата на пидетата намажете с разбития жълтък.

Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете хартия за печене в тава и наредете пидетата. Печете до готовност, като накрая поръсите с малко настърган кашкавал.

Готовите пидета поръсете с пресен копър.

Пидето с кайма и кашкавал е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: