Лимонова пилешка супа

Лимонова пилешка супа3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Страхотна пилешка супа с дъх на лимон - свежа и апетитна, хапва се с повече филийки хляб"

Необходими Продукти

  • ориз - 3/4 к.ч.
  • пилешко месо - 400 грама
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лимони - 1 брой
  • жълтъци - 1 брой
  • магданоз
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо във вода с малко олио и сол. Извадете и го нарежете на малки парченца.

Наситнете моркова, лука и чесъна. Сипете ги в бульона от варенето на месото. Когато поомекнат, прибавете добре измития ориз.

Когато и оризът е почти сварен, върнете пилешкото в тенджерата и добавете лимоновата кора от половин лимон.

Варете пилешката супа още за кратко и свалете от котлона. Овкусете с магданоз и черен пипер.

Застройте леко охладената супа с разбития жълтък със сока от половин лимон.

Лимоновата пилешка супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: