Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба със сирене и зелен лук

Гъбена чорба със сирене и зелен лук

Гъбена чорба със сирене и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нямаме търпение отново да опитаме тази гъбена чорбичка"

Необходими Продукти

  • печурки - 800 грама
  • зелен лук - 1 връзка
  • готварска сметана - 100 мл
  • чедър - 100 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук, а гъбите нарежете на филийки.

Прехвърлете ги в тенджера с предварително загрята мазнина и запържете.

Добавете брашното и когато то получи златист цвят, налейте бульона и виното. Овкусете с мащерка, сол и соев сос.

Варете гъбената супа около 20-тина минути. Настържете отгоре чедъра и налейте сметаната.

Накрая поръсете с черен пипер, гарнирайте с пера зелен лук и сервирайте.

Гъбената чорба със сирене и зелен лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: