Зимен гювеч

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
01/12/2013
"Днес ще готвим Зимен гювеч, ще го опитате ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 747
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 - 2 бр. по желание
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 500 г.
  • зеленчук - 1 буркан
  • ситно нарязан магданоз - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и го запържвате в сгорещеното олио. Посолявате, прибавяте лука и морковите, нарязан на тънки филийки, запържвате и поръсвате с червения пипер.

Наливате 1 ч.ч. вода и варите месото, докато омекне. Тогава прибавяте картофите, нарязани на филийки, а след десетина минути - консервирания зеленчук и ситно нарязания магданоз.

Изсипвате ястието в тавичка (или пръстен гювеч) и печете в предварително загряна умерено силна фурна.

Можете да залеете готовия гювеч с 4 разбити яйца и да го запечете в силна фурна.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кирил
Кирил
19.01.2014 13:23
Пръстен гювеч НИКОГА не се слага в предварително загрята фурна, защото вероятността да се спука е доста голяма!
4
0