Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма със зелен лук и лапад

Пилешка дроб сарма със зелен лук и лапад

Пилешка дроб сарма със зелен лук и лапад
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пилешката дроб сарма е идея за страхотна вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки дреболии - 350 г
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • лапад - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • девесил - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • булгур - 1 к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и накълцайте на ситно лапада, зеления лук и всички пресни подправки.

Прехвърлете ги в тава и задушете с малко вода и мазнина. Когато се задушат, добавете булгура и ориза. Разбъркайте и овкусете с черен пипер и сол.

Когато набъбне оризът, добавете наситнените пилешки дреболии. Налейте 3 ч.ч. вода и покрийте тавата с пилешката дроб сарма с алуминиево фолио.

Печете вкусната дроб сарма на 200 градуса. Малко преди да е готова, махнете фолиото и полейте със заливка, приготвена от киселото мляко, содата, яйцата и щипки брашно.

Допечете пилешката дроб сарма със зелен лук и лапад и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: