Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Тибетски хляб

Тибетски хляб

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Тибетски хляб1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта, содата и водата се смесват и се меси лепкаво тесто.

Зехтина го загрейте в тиган, сложете тестото в тигана и го разстелете равномерно. Добавете 2 с.л. вода по края на тестото и го покрийте с капак.

Пържете хляба на средно висока температура 10 мин и 5 мин от другата страна.

Готовият хляб се изкарва от тигана и се слага в подходяща чиния. Нарязва се и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Изглежда доста апетитно, не съм го срещала до сега този хляб. Ще го пробвам задължително .
17.07.2016 16:37
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда апетитно. Интересно е изпичането на хляба.
03.02.2016 12:56