Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мексикански вегетариански кускус

Мексикански вегетариански кускус

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462201
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мексикански вегетариански кускус
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Идеите за рецепти с кускус са неизчерпаеми. За днес предлагаме мексикански вегетариански кускус"

Необходими Продукти

  • кускус - 300 г
  • мариновано тофу - 150 г
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • масло - 45 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода
  • зехтин
  • червен боб - 3 с.л., консервиран
  • чили сос - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври. Сипете кускуса в по-дълбока купа и добавете масло и сол. Залейте го с вода и оставете настрана.

Сложете кръгчета патладжан, чушки и домати в загретия зехтин да се задушат.

След това сложете тофуто да се пече. Полейте със соев сос и сервирайте в чиния.

Добавете сол, черен пипер, червен боб и чили към задушените зеленчуци. Поставете зеленчуците върху кускус и тофу.

Мексиканският вегетариански кускус е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: