Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз в паста масала

Ориз в паста масала

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ориз в паста масала
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Малко по -различен ориз - чакаме да го опитате, за да споделите впечатленията си с нас."

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • гъби - 300 г
  • паста масала - 1 с.л.
  • кокосово мляко - 400 мл
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода.

Сложете нарязания лук, нарязания червен пипер и нарязаната целина в загретия зехтин. Оставете да къкри за няколко минути.

Нарежете гъбите, добавете към зеленчуците и оставете да къкри за няколко минути.

Смесете пастата масала с една супена лъжица масло. Добавете масала зеленчукова паста и разбъркайте. Добавете кокосовото мляко и черния пипер, варете за около 10 минути.

Изсипете соса върху ориза.

Оризът в паста масала е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: