Начин на приготвяне
За тази вкусна печена пъстърва лукът и магданозът се нарязват на ситно, а чесънът се изстисква.
Измийте почистената пъстърва, подсушете я, добавете сол, черен пипер и я поставете в намазнена тава за печене.
Добавете малко сол към нарязания магданоз и я смесете с разтопеното масло.
Загрейте фурната до 200°C.
Запържете лука в умерено загрят зехтин, докато стане стъклен, добавете чесъна, след това измития ориз и продължете да пържите, като разбърквате често още няколко минути.
Налейте 2/3 чаша вино и вода, добавете кубче кайма, черен пипер, разбъркайте и гответе на умерен огън за 10 минути.
Нарежете рибата и поставете малко от сместа от масло и магданоз във всеки прорез с лъжица.
Подредете ориза до рибата, залейте с останалото вино, поръсете с лимонов сок и печете рибата с ориз около 30 минути в предварително загрята фурна до златисто.
Преди сервиране поръсете печената пъстърва с ориз и вино със ситно нарязан магданоз :)