Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъбен сос

Пилешки пържоли с гъбен сос

Пилешки пържоли с гъбен сос
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Каква по-добра комбинация от пилешки пържоли с гъбен сос и чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • протеин - 1 с.л растителен /или брашно/
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • розмарин - няколко клонки
  • зелен лук - 2 - 3 пера
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе и го подсушете. Махнете му ципите и го разрежете на две /така наречената пеперуда/. Така направете и с двете филета.

В купа сложете олиото, розмарина, червения пипер, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво. С помощта на четка намажете хубаво филетата с маринатата.

Завийте ги с домакинско фолио за свежо съхранение и ги оставете в хладилника да се мариноват.

През това време измийте гъбите и ги обелете. След това ги нарежете на по-едри парчета.

Зеления лук нарежете на ситно.

Разтопете маслото в тиган и поставете лука и гъбите. Гответе, докато омекнат, след което добавете сол и пипер на вкус.

След още няколко минути добавете прясното мляко, протеина и още сол и пипер, както и ригана. Гответе, докато се сгъсти.

През това време извадете пържолите от хладилника и ги прехвърлете в алуминиево фолио. Сложете ги в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

След като и филетата и гъбеният сос са готови, в подходяща чиния за сервиране сложете едното филе, малко от соса и сервирайте.

Пилешките пържоли с гъбен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: