Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени тиквички със сирене и копър

Печени тиквички със сирене и копър

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени тиквички със сирене и копър
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето така се правят най-вкусните тиквички на фурна!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л. овче
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1 щипка
  • гауда - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • краве сирене - 50 г
  • сирене - 50 г
  • копър - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и нарежете на колелца с кората.

Налейте в тигана със зехтин. Нарежете нарязаните тиквички върху лист за печене. Поръсете тиквичките с хималайска сол.

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете овчето кисело мляко, черния пипер, бакпулвера, малко краве сирене, настъргано сирене и нарязания копър.

Смесете съставките в купа и изсипете тиквичките в тавата.

Загрейте фурната и сложете тиквичките да се пекат на 200 °C за половин час.

Извадете тавата от фурната.

Настържете Гаудата и поръсете върху печените тиквички.

Печените тиквички със сирене и копър сервирайте топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: