Начин на приготвяне
В тенджера сложете 3-4 с.л. зехтин и запържете месото с дафиновия лист до златисто. Извадете и заделете.
В същата мазнина сложете лук, нарязан на дребно и чушките на малки парчета.
Добавете доматите (нарязани на кубчета), а след няколко минути и замразения грах.
Върнете месото и налейте бялото вино. Изчакайте, докато се изпари алкохолът, и налейте водата, колкото да покрие продуктите.
Сложете подправките и варете на слаб котлон до готовност на месото.
Преди да сложите ориза Басмати, налейте още вода, защото със сигурност е извряла по време на варенето на месото.
Изчакайте да заври и добавете ориза. Варете до готовност.
Изключете, оставете леко да се охлади и сервирайте веднага ориз басмати със свинско.
Коментари