Начин на приготвяне
Яйцата се изкарват 15 мин по-рано от хладилника. След това се смесват със захарта в купа и се разбиват с миксер, докато се сгъстят за 2-3 минути.
Добавете последователно 60 мл прясно мляко, олио и ванилията.
Брашното заедно с бакпулвера се пресява върху яйцата. Внимателно се разбъркват за кратко.
Застелете с хартия за печене форма с падащи стени (24 см) или в квадратна тава, която е предварително намазнена.
Изсипете сместа и печете в предварително загрята на 180 °C фурна.
През това време направете захарния сироп. Сложете в тенджера 200 мл вода, след като се затопли, добавете и захарта.
Като се разтопи захарта, махнете от котлона и изчакайте да изстине. След като е готов сладкишът, го извадете от тавата и го сложете на решетка, за да поизстине малко.
Пробийте с клечка за зъби дупки на гъсто в сладкиша и изсипете захарния сироп, докато поеме.
Оставете на хладно място да изстине напълно.
Разбийте сметаната или сухия крем. Намажете сладкиша обилно с крема и оставете в хладилник да стегне.
През това време направете шоколадовия ганаш, като разтопите на водна баня 100 мл сметана и 100 г черен шоколад.
Оставете да се поохлади, като на често го разбърквате.
Извадете сладкиша и изсипете шоколадовия ганаш върху него.
Приберете в хладилник за 10 часа, за да стегне.