Начин на приготвяне
В топло мляко заедно с вода разбъркайте маята, малко брашно и захар. Оставете за около десет минути, за да втаса маята.
В купа за бъркане смесете брашното, солта, едно яйце и част от мазнината. Изсипете сместа с маята и омесете меко тесто за кифлички, първо с лъжица, след това с ръце. Оставете замесеното тесто покрито да се удвои, за около 30 минути.
Разделете тестото на три равни части, разтегнете леко всяка част до кръг, намажете с мазнина, с изключение на последната, и наредете една върху друга. Когато всичко е подредено, отново разтегнете до дебелина 2-3 мм и намажете с мазнина.
Разделете на 12 триъгълника и навийте на кифличка. Подредете всички кифлички в тава за печене, покрита с хартия за печене и оставете покрита, докато фурната се загрява до 200 градуса, около 10-15 минути.
Преди печене намажете солените кифлички с разбито яйце и поръсете с кимион, сусам или едра сол, по желание. Изпичането им трябва да отнеме около 20 минути.
Сервирайте топлите солени кифлички с кимион!