Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в леко затопленото мляко. Покрийте с кърпа за около 7 минутки. Към шупналата мая налейте олиото и пресейте брашното със солта.
Замесете гладко и нелепнещо тесто. Оформете го на топка, намазнете я леко и оставете за около 1 час, за да удвои обема си.
Разделете на две равни части втасалото тесто и всяка направете на топка. Разточете всяка на тънка, кръгла кора и я нарежете на 8 триъгълника. Поставяйте от плънката, избрана от вас, и завийте 16 кифлички.
Подредете оформените кифлички в намазнена или покрита с хартия за печене тава на разстояние една от друга. Оставете ги да бутнат за около 40 минути.
Повторно втасалите кифлички намажете с разбитото със водичката, олиото и солта яйце.
Поръсете със семената и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златист загар, около 25 минути. Аз ги пека на два пъти в тавичката от фурната.
Оставете кифличките да изстинат и хапвайте с удоволствие!
Съвет: Съхранявайте солените кифлички в найлонов плик или добре затворена кутия, за да се запазят мекички.