Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Чеснов хляб с моцарела

Чеснов хляб с моцарела

Чеснов хляб с моцарела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
190 мин.
Порции
9
"Апетитно чесново хлебче с моцарела - и така да си го хапнете, пак ще ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • прясна мая - 25 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. ( 1 жълтък се заделя за намазване)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • още
  • краве масло - 80 г меко
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - щипка сух
  • моцарела - 1 ч.ч настъргана
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр. заделения
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чеснов хляб с моцарела, който ще ви плени с аромата си!

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете прясното мляко (с маята), киселото, захарта, солта, олиото и замесете меко тесто. Завийте и оставете на топло, докато удвои обема си.

Обелете чесъна и го пресовайте с преса в купичката с кравето масло. Добавете магданоза и разбъркайте добре.

Тестото разделете на 4 равни части. Всяка разточете на квадратен лист. Първият лист намажете обилно с кравето масло и поръсете с моцарелка.

Разточете втора питка и я сложете върху първата. Отново намажете и поръсете с моцарелата. Постъпете по същия начин и с другите парчета, като последното не се маже.

Прехвърлете хляба с моцарела в тавичка, застлана с хартия за печене. С ръце леко раздърпайте тестото, докато заеме дъното. Оставете на топло да втаса за около 30 минути.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. По желание можете да направите разрези по тестото и да поръсите със сусам.

Печете чесновия хляб в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете и преди да сервирате, леко охладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: