Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Енчиладас»Енчилади с телешко и бекон

Енчилади с телешко и бекон

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Енчилади с телешко и бекон
Снимка: Ники
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Днес ви черпим по една енчилада с телешко и бекон - ще хапнете ли"

Необходими Продукти

  • телешко - 4 филии
  • бекон - 3 резенчето суров
  • чушки - 1/2 червена
  • сушени домати - 2 бр.
  • чедър - 2 с.л. настърган
  • маслини
  • хрупкав лук - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган слагаме капка мазнина, пържим резенчетата бекон.

След това ги изваждаме и пържим телешкото месо заедно с нарзаната на ивици чушка.

Месото пържим за 2-3 минути, трябва да остане сочно.

Слагаме бекона на тортилата, доцавяме ивички нарязано телишко и чушка.

Добавяме нарязаните маслини и сушените домати.

Слагаме настъргания чедър и хрупкавия лук.

Запичаме тортилата на тиган от двете страни.

Поднасяме енчиладите със сосове по-избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: