Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли и ги обезципете. В купа сложете олиото и подправките, разбъркайте хубаво. Намажете всяка пържола с марината от двете страни.
В дълбок съд, където ще готвите пилешкото фрикасе, сложете малко олио и малко от маслото. Изчакайте да се сгорещи и запечатайте пържолите от всяка страна.
След като всички пържоли са запечатани, използвайте същата мазнина, като добавите и останалото масло. Запържете брашното и след това добавете двата вида мляко. Разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън, като добавите и лимона да поври със соса, за да си пусне сока.
След като пържолите са леко изстинали, ги нарежете на не много големи кубчета. Махнете лимона от соса и добавете месото. Овкусете със сол, ако е необходимо. Оставете да къкри на тих огън под капак, докато се свари пилешкото месо.
Нарежете чесъна и магданоза на ситно и ги добавете към фрикасето. След като е готово, сервирайте в подходяща чиния, поръсено със ситно нарязан зелен лук.
Да ви е сладко с вкусното пиле фрикасе по мамина рецепта!
Забележка: В моята диета не ми е позволено да консумирам жълтъци, затова не съм сложила, но по принцип се слагат. По желание може да си добавите, но в този случай трябва да оставите соса да изстине малко, за да не се пресекат яйцата.