Начин на приготвяне
В малка касерола се смесват 70 г краве масло с кафявата захар. Поставят се на котлона до разтопяването на захарта. Изсипва се във форма с размер 26 сантиметра.
Смокините се измиват, разполовяват и се нареждат плътно върху маслото със захарта.
Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията.
Мекото краве масло се разбива заедно със захарта до побеляване. Към него се прибавят едно по-едно яйцата, които са на стайна температура. Следва брашното, като се редува с прясното мляко.
Така приготвената кексова смес за смокиновия сладкиш се изсипва върху смокините и се заравнява.
Разкошният сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. Направете проверка за готовност с дървено шишче.
Сладкишът веднага се обръща върху поднос.
Да ви е сладко с този обърнат смокинов сладкиш с прясно мляко!