Новогодишна пълнена пуйка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
31/12/2013
"Ако не сте от хората, които смятат, че на Нова година не се ядат хвърчащи животни, това е рецептата за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 624
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пуйката. Натрийте я с брашно от вътрешната страна, след което я измийте и я поръсете със сол, смлян черен пипер и чубрица.

В част от маслото и малко вода задушете ситно нарязания лук. Прибавете към него смлените орехи, измитите стафиди, ориза и размитото в хладка вода доматенопюре.

Разбъркайте сместа, залейте я с топла вода и варете 10-тина минути на умерен огън. След отстраняване на съда от огъня, добавете смления черен пипер, мащерката и нарязания магданоз.

С получената смес напълнете пуйката и зашийте отвора. Поставете пуйката в намазана с масло тавичка, залейте с разтопено краве масло и печете в умерена фурна до готовност.

Комплект от 3 бр. емайлирани правоъгълни тави - 32, 36, 40 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 бр. емайлирани правоъгълни тави - 32, 36, 40 см
56.00 лв.
43.12 лв.
Виж ››

Качествени емайлирани тави за твоя дом - поръчай сега!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар