Попска яхния със заек

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
05/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 930
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате заешкото месо на парченца, изпържвате го в сгорещената мазнина и го изваждате. В същата мазнина задушавате дребно нарязания лук, а след това прибавяте доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посолявате и варите на огъня.

Щом сосът заври, прибавяте месото. Когато то поомекне, слагате арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяте ястието да къкри на тих огън до готовност.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар