Зелено ризото със спанак и прошуто
Zeleni rižoto
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Зелено ризото със спанак и прошуто

Зелено ризото със спанак и прошуто

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k856
Зелено ризото със спанак и прошуто
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
10/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"И вкусно и красиво - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака, магданоза и праз лука.

Разтворете кубчетата бульон в гореща вода.

В получения бульон бланширайте спанака и магданоза за 30 секунди, извадете ги с решетъчна лъжица и прехвърлете в ледена вода.

Процедете добре, пасирайте ги с лъжица зехтин и лъжица бульон и оставете настрани.

Тенджерата с бульона дръжте на топъл котлон.

В тиган запържете прошутото без мазнина. Прехвърлете на кухненска хартия и оставете настрана.

Когато се охлади, нарежете на ситно.

Нарежете праз лука на ситно, намачкайте чесъна.

В тигана с остатъчната мазнина от прошутото, разтопете половината масло, прибавете супена лъжица зехтин и когато загрее, запържете празлука, прибавете мащерката, чесъна и ориза Арборио.

Пържете с постоянно бъркане, докато оризовите зрънца не сменят цвета си, тогава долейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът.

Следващите 30 минути с постоянно бъркане доливайте малко по малко бульона, докато оризът попие течността, след това доливайте още.

Накрая прибавете пюрето от спанак и магданоз и разбъркайте добре вкусното ризото.

Когато оризът е вече сготвен, свалете от огъня, прибавете пармезана и останалото масло, разбъркайте добре и веднага сервирайте посипано с прошуто и листчета пармезан.

Да ви е вкусно с това зелено ризото със спанак и прошуто

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: