Див заек капама

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
838
2k
05/12/2013
"Див заек капама не знаем дали сте опитвали, но ние сме и определено я препоръчваме горещо"
Приготвяне15 мин.
Готвене85 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 970
  • Преглеждания за месеца600
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 750 г (от див заек)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 8 глави
  • вино - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 15 зърна
  • карамфил - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измивате, отцеждате, нарязвате на парчета и варите в малко количество вода.

Като изври водата, прибавяте олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязвате на четвъртинки), обелената скилидка чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус.

Захлупвате тенджерата и замазвате капака й с тесто. Оставяте ястието да къкри на тих огън.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
смайл
смайл
07.12.2013 17:28
ще ползвам тази рецепта
8
0