Начин на приготвяне
Ден предварително сварете полентата.
В кипяща вода прибавете сол или бульон, сипете инстантната полента, бъркайте постоянно, прибавете нарязания на ситно спанак и когато се сгъсти, свалете от котлона, прибавете сирене и налейте в подходяща форма наложена със стреч фолио, подравнете, а след като се охлади, сложете в хладилника.
На другия ден запържете филийки, докато хванат приятен загар.
Запържете лука, прибавете пилешкото, целината, гъбите и чесъна.
Когато месото смени цвета си, прибавете зеления боб, доматите, подправете, налейте малко вода и задушавайте, докато месото и зеленчуците омекнат.
Преди края на готвенето пилешкото със зеленчуци с магданоз и босилек.
Сервирайте пилешкото със зеленчуци и полентата с пържените филийки.