Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със зеленчуци и полента

Пилешки гърди със зеленчуци и полента

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пилешки гърди със зеленчуци и полента5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Интересна комбинация, която ще изненада гостите ви или пък тази вечер мъжа ви за вечеря"

Необходими Продукти

  • за полентата
  • полента - 100 г инстантна
  • вода - 500 мл
  • спанак - 200 г, пресен, почистен
  • ементал - 200 г, на кубчета
  • сол (или кубче бульон)
  • за месото и зеленчуците
  • пилешко филе - 400 г, нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно или пресен зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • домати - 300 г, без люспи и семки, нарязан на ситно (или консерва)
  • гъби - 100 г, на ситно
  • зелен боб - 200 г, или грах
  • целина - 50 г, стъбло, нарязана на ситно
  • магданоз - 1 с.л., нарязан
  • босилек - 1 с.л., нарязан
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ден предварително сварете полентата.

В кипяща вода прибавете сол или бульон, сипете инстантната полента, бъркайте постоянно, прибавете нарязания на ситно спанак и когато се сгъсти, свалете от котлона, прибавете сирене и налейте в подходяща форма наложена със стреч фолио, подравнете, а след като се охлади, сложете в хладилника.

На другия ден запържете филийки, докато хванат приятен загар.

Запържете лука, прибавете пилешкото, целината, гъбите и чесъна.

Когато месото смени цвета си, прибавете зеления боб, доматите, подправете, налейте малко вода и задушавайте, докато месото и зеленчуците омекнат.

Преди края на готвенето пилешкото със зеленчуци с магданоз и босилек.

Сервирайте пилешкото със зеленчуци и полентата с пържените филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: