Шаран с лук на фурна

06/12/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Не сте ли опитвали шаран с лук на фурна, не знаете какво значи наистина вкусен шаран "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 942
  • Преглеждания за месеца2434
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета морковите, лукът и целината.

Задушаваме ги в мазнината за около 10-тина минути докато омекнат, като от време на време сипваме по малко топла вода.

Към омекналите зеленчуци прибавяме 2/3 от доматите - нарязани на дребно. Задушаваме за още 10-тина минути и слагаме дафинов лист, черен пипер и сол.

Почистваме, измиваме и нарязваме шарана на шайби, а по желание може да го оставите и цял.

Нареждаме парчетата риба в тава и изсипваме задушените зеленчуци върху нея. Нарязваме останалите ни домати на филийки и ги подреждаме върху зеленчуците. Заливаме с малко (около 200 мл.) вода и печем в умерена фурна 20-30 мин. до мазнина.

Поднасяме ястието поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар