Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Мариновани пилешки сърца с мед и лук

Мариновани пилешки сърца с мед и лук

Мариновани пилешки сърца с мед и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Маринованите пилешки сърца са страхотно бирено мезенце"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • соев сос - 100 мл
  • мед - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • риган
  • черен пипер
  • олио
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките сърца, измиваме и ги подсушаваме с кухненско руло.

Вземаме съд, в който сипваме соевия сос, балсамовия оцет, меда, ригана и черния пипер.

Всичко това разбъркваме добре и към получената марината прибавяме пилешките сърца, оставяме да се мариноват за 2 часа.

Обелваме и нарязваме лука.

Поставяме тиган с олио на котлона и оставяме да се сгорещи. Добавяме лука и отцедените пилешки сърца.

Запазваме маринатата и не я изхвърляме.

Оставяме да се запържат за кратко, след което изсипваме маринатата.

Похлупваме тигана и оставяме да се задушат пилешките сърца за около 25-30 минути.

Изстискваме сока от лимона и заливаме биреното мезе.

Маринованите пилешки сърца с мед и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: