Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен печен заек на фурна

Пълнен печен заек на фурна

Пълнен печен заек на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
285 мин.
Порции
6
"Заешкото месо е наистина разкошно, не изпускайте този вкус"

Необходими Продукти

  • заек - 2 кг
  • бекон - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • ориз - 1 к.л.
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек - стрък
  • магданоз - стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре заека и го подсушаваме.

Нарязваме бекона и го запържваме в тиган.

Изваждаме го и в същия тиган поставяме 2 с.л. масло и задушаваме нарязаните лук, моркови и чесън.

Към тях добавяме солта, бекона, ориза и се заливат с бульона, като оставяме да ври, докато оризът поеме течността.

В купичка слагаме масло 1 с.л. сол, червен пипер, черен пипер. Всичко омесваме добре и натриваме целия заек със сместа.

Пълним корема на заека с плънката и го зашиваме.

Намазваме тавичка с масло и поставяме заека. Наливаме виното, поставяме босилека и магданозът и завиваме с фолиото.

Печем заека за 4 часа на 150 градуса.

Когато изтече времето премахваме фолиото и печем още 15 минути.

Поднасяме топъл пълнения печен заек на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: