Начин на приготвяне
Измиваме добре заека и го подсушаваме.
Нарязваме бекона и го запържваме в тиган.
Изваждаме го и в същия тиган поставяме 2 с.л. масло и задушаваме нарязаните лук, моркови и чесън.
Към тях добавяме солта, бекона, ориза и се заливат с бульона, като оставяме да ври, докато оризът поеме течността.
В купичка слагаме масло 1 с.л. сол, червен пипер, черен пипер. Всичко омесваме добре и натриваме целия заек със сместа.
Пълним корема на заека с плънката и го зашиваме.
Намазваме тавичка с масло и поставяме заека. Наливаме виното, поставяме босилека и магданозът и завиваме с фолиото.
Печем заека за 4 часа на 150 градуса.
Когато изтече времето премахваме фолиото и печем още 15 минути.
Поднасяме топъл пълнения печен заек на фурна.