Гювечета по овчарски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Гювечета по овчарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • домати - 5 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио задушавате при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяте каймата и ситно нарязаните домати. Посолявате и подправяте с черния пипер и чубрицата.

Разпределяте сместа в 4 гювечета, поръсвате с натрошено сирене и заливате със соса от разбитите яйца и настъргания кашкавал.

Запичате във фурната и преди поднасяне поръсвате с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: