Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Подходящ хляб за диабетици

Подходящ хляб за диабетици

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Подходящ хляб за диабетици
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Подходящ хляб за диабетици, който е много вкусен с всяко ястие!"

Необходими Продукти

  • сол - щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • царевично брашно - 50 г
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • мая - 10 г прясна
  • ръжено брашно - 50 г пълнозърнесто
  • вода - 200 мл минерална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата, добавете солта, брашната и зехтина. Замесете тесто и го прехвърлете в правоъгълна форма.

Поръсете с брашно, направете няколко разреза на хляба за диабетици и оставете да втаса за час, час и нещо. Завийте с кърпа.

Печете пълнозърнестия хляб за 10 мин. на 200 градуса, после за 25 мин. на 180 градуса.

Подходящ хляб за диабетици, който е много вкусен с всяко ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: