Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чушки върхари за зимата

Мариновани чушки върхари за зимата

Мариновани чушки върхари за зимата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Чушки в буркани за зимата - защото винаги ще ви потрябват"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг върхари
  • олио - за пържене
  • марината
  • захар - 500 грама
  • аспирин - 10 броя
  • вода - 250 мл
  • сол - 100 грама
  • оцет - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходящ дълбок съд всички посочени продукти за маринатата. Разбъркайте до разтваряне на солта и захарта. Маринатата не се затопля.

Измийте и подсушете чушките. Прободете ги на няколко места с игла - така няма да пръскат по време на пърженето.

Изпържете ги и ги пуснете в маринатата. Разбъркайте добре и оставете да престоят за минимум 3 часа.

След това ги наредете в чисти и сухи буркани, като ги притискате, за да няма въздух между тях.

Разпределете останалата марината в бурканите и запечатайте с капачки.

Стерилизирайте бурканите с чушки за 5 минути, засечени от момента на завиране на водата.

Маринованите чушки върхари за зимата са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: