Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Свински врат с гъби и боровинки

Свински врат с гъби и боровинки

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Свински врат с гъби и боровинки
Снимка: Gordana Danilov
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Съвършено за гости ястие, ако искате да оставите трайно впечатление."

Необходими Продукти

  • свински врат - 4 стека
  • за маринатата
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • лют червен пипер
  • чесън - на прах
  • зехтин
  • за соса
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • ябълков сок - от 1 ябълка
  • масло - 50 г
  • ябълков оцет
  • морска сол
  • черен пипер
  • гарнитура
  • левурда - 2 връзки
  • гъби - 200 г
  • боровинки - пресни или сушени
  • зехтин
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото от свински врат с кухненска хартия.

Смесете предвидените за маринатата съставки, освен зехтина, намажете стековете от двете страни да се подправят добре, залейте със зехтина, покрийте и оставете на хладно за една нощ, за да се маринова месото.

Бланширайте левурдата за 20-30 секунди, според това колко е прясна. Оцедете и веднага сложете в ледена вода. Отново оцедете добре, подсушете с хартия и сложете в добре загрято олио, обърнете 1-2 пъти, извадете от олиото, оцедете ги и ги сложете настрани.

В добре загрят тиган запържете месото с маринатата, докато поруменее от двете страни, след това налейте вода да покрие и похлупете. Задушавайте на средна температура, докато омекне. Преди края на готвенето махнете капака, за да се изпари течността, а месото да се позапече.

Докато месото се задушава, пилешкия бульон и сока от ябълки сложете на котлона, докато се редуцира на половина, прибавете маслото, в което е запържена левурдата, ябълковия оцет и подправете със сол и черен пипер на вкус.

В загрятата мазнина запържете гъбите, нарязани на половинки, докато станат кафяви на цвят, прибавете боровинките и бланшираната левурда, задушете за кратко всичко заедно.

Сервирайте месото с гарнитурата от гъби и левурда и залято с приготвения сос.

Свински врат с гъби и боровинки е за истински ценители на ястията със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: