gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от чесън в буркани

Туршия от чесън в буркани

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Чирак
98334191416
17/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"За да си имате винаги апетитен чесън на разположение, пригответе тази туршия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази туршия се използват напълно развити чеснови глави в млечна зрелост. Те се почистват от брадички и обвивните листа, накисват се за 15-20 минути във вода, след което се измиват.

Почистените и измити глави чесън се нареждат в буркани и се заливат с преварена, прецедена изстинала саламура.

За 10 кг почистени чеснови глави се приготвя саламура от 6 л вода, 300 г сол и 300 мл оцет.

За подобряване на вкуса на туршията на дъното и най-отгоре в съда се поставя копър - 100 г копър (стъбла и съцветия) на 10 кг чеснови глави.

През време на ферментацията и съхраняването, ако е необходимо, към туршията се долива саламура (20 г сол и 20 мл оцет на 1л вода).

При температура 18-20 градуса ферментацията продължава от 10 до 14 дни.

Готовата туршия се съхранява в хладно помещение с постоянна температура.

Туршията от чесън в буркани е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: