Начин на приготвяне
Захарта се разбърква с яйцата до получаване на пяна.
Маслото се разтопява и след като се свали от огъня, се прибавя олиото.
Разбърква се много добре и при продължително бъркане се прибавя към захарта с яйцата.
Брашното се пресява в отделна купа и се разбърква с бакпулвера, след което се прибавя към сместа.
Орехите се смилат на едро на чопър, след което се прибавят с канелата и ваниловия екстракт към сместа. Разбърква се много добре с тел.
Тавата, в която ще се пече, се намазва с масло.
Отгоре се нареждат домашните лимецови бисквити, като дъното трябва да бъде покрито с бисквити.Бисквитите не се натрошават.
Крушите се измиват и обелват. Нарязват се на дребно и се нареждат върху бисквитите. Отгоре се изсипва сместа.
Плодовия сладкиш се пече 40 мин. на 180 градуса на вентилатор. При сервиране се поръсва с пудра захар.
Лимецовият есенен сладкиш с круши и орехи е готов.